Life..

2 + 3 = 6 og 3 + 5 = 13 ?

.. vanlige tegn på at jeg må ta meg pause, eller at det er nok regning for en dag. Det, og det at jeg etterhvert starter å svare «vis..»-oppgaver med «Det sier seg selv», og «Se i forelesningsboka», er fine tegn på at jeg burde legge fra meg mattebøker og ta meg en powernap eller gå meg en tur ut i frisk luft. Men, de «Vis»-oppgavene er utrolig slitsomme om man ikke er helt klar i hodet.

Det at 2 + 3 kan bli 6 når man er sliten skjønner jeg. 2*3 er jo 6. Men den feilen jeg gjorde under forkurset i matte var bare helt på jordet. 3 + 5 = 13? Jeg ser ingen kobling i det hele tatt! 3*5 er 15, og du får aldri 13 ved å gjøre ettellerannet med kun et 5 og et 3 tall. Isåfall må du bruke et eller flere av tallene flere ganger, og det var jo ikke det som var tilfellet.

Nå for tiden holder vi på med komplekse tall. Og, ja, vel.. det er så komplekst. Altså, det er jo egentlig ikke så ille; men det er så mye tenking. Å, og min favorittoppgave for dagen:
«Regn ut: (1 + i)^208» <– opphøyd i 208, altså

For å illustrere, kan jeg si at (x + b)^8 blir noe som det her:
(x^8) + 8b(x^7) + 28(x^6)(b^2) + 56(x^5)(b^3) + 70(x^4)(b^4) + 56(x^3)(b^5) + 28(x^2)(b^6) + 8x(b^7) + (b^8)

Nei, nok nerding for i dag!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s