Life..

European Orchestra Festival 2012 i Tallinn

På flyet på vei til orkesterfestival i Tallinn torsdag 26.april:

Vi landet kvelden 26.april, og hadde en kort frikveld før opplegget skulle starte kvelden dagen etter.

Vi hadde fri i starten av dagen på fredag, så vi tok oss en tur til Gamlebyen. Vi gikk, utrolig nok, og hver gang vi tok taxi tilbake etter det skjønte vi ikke hvordan vi hadde klart å gå så langt uten å merke det..

Jeg har tatt mange flere bilder av turen, men det er stort sett av menneskene jeg møtte/som var med på turen med meg. Siden det å tegne/sensurere over ansikter så de ikke kjennes igjen når de personene var hovedmotivet på bildet virker litt meningsløst spør du meg, så dere får bare se noen av de jeg ikke følte at jeg trengte å tegne på. Så da vet du det. Hvis du som leser var med og vet jeg tok noen bilder av deg som du vil ha, så er det bare å sende meg epost eller si ifra i en kommentar!

Blomstergate:

Fredag rundt kl 13 hadde vi vår første workshop-øvelse, hvor jeg møtte den mest spesielle dirigenten jeg noensinne har spilt med. Han var virkelig unik (på en god måte)! Workshopen min ble dirigert av Martin Studer-Müller fra Alumni-Symfoniorkesteret fra Universitetet i Bern (ALSO).

På kvelden var det åpningsseremoni i Estonia Concert Hall. De hadde passende bommer inn til parkeringsplasser (eller hva det var):

Jeg fikk spilt masse, masse musikk på turen. Romerike hadde sin konsert på lørdag, jeg hjalp Tromsø Byorkester på konserten de hadde på søndag, og jeg ble med Drammen da de spilte på utekonserten på mandag. Og inni der spilte jeg masse Dvorak 9.symfoni i workshopen min.

Å spille Dvoraks 9.symfoni, Elgars cellokonsert, to satser fra Suite Ancienne og «Entry March of The Boyars» av Halvorsen, et par satser fra Peer Gynt av Grieg og Festpolonese av Svendsen i løpet av de få dagene jeg var i Tallinn var så morsomt og lærerikt!

Alle konsertmestere fikk røde roser etter konsertene virket det som. Jeg var ikke konsertmester, men jeg satt ved siden av Adrian Häusler, konsertmesteren i ALSO og på workshopen min, og fikk rosen av han etter konserten. Koselig!

Obligene mine hadde jeg tatt med, sånn i tilfelle jeg plutselig ikke hadde noe å gjøre, men de lå i kofferten min urørt hele tiden. Jeg hadde det så fint i Tallinn at jeg ikke klarte å sette meg ned og gjøre noe. Så, gikk på en liten smell da jeg kom meg hjem til hybelen min og måtte være tilbake i studentlivet og gjøre oppgaver, lese, og ikke bare spille, ha det gøy og slappe av.

Jeg ble kjent med/møtte mange nye mennesker! Det utrolige var at jeg møtte mange jeg kjente i Tallinn som jeg ikke visste skulle være der; Mange fra Bærum var med som medlemmer av Drammen Symfoniorkester. Jeg syns det var noe kjent med ansiktet til hun som satt bak meg i workshoporkesteret, og det viste seg at hun var en av fiolinistene fra Rud da jeg var med på samarbeidsprosjektet mellom strykerne på Lillestrøm og Rud videregående skole. Artig! Og, jeg har blitt kjent med medlemmer av Tromsø Byorkester! Kule mennesker! 😉


Alumni Sinfonie-Orchester Uni Bern under ledelse av Martin Studer-Müller – Tchaikovskys 5.symfoni siste sats

Selv om det er ganske usannsynlig (hvertfall med de som ikke bor i Norge), så håper jeg at jeg møter alle de koselige musikerne jeg møtte på festivalen igjen i fremtiden en gang..

Flytur på vei hjem fra Tallinn tirsdag 2.mai:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s