Life..

Hamburg!

10.-13.mai var jeg i Hamburg! Tok med kameraet, så det ble jo en haug med bilder.

Rundt om i hele byen fant vi sånne:
IMG_6916
De har visst satt sånne foran alle hus hvor det var jøder som ble deportert. Fint, men samtidig trist å se..

Over til noe mer hyggelig: Møtte Anders (Bølla) og Kiki! 😀
IMG_7029

Tok en tur opp en heis i rester av en gammel kirke som har blitt gjort til en slags «sightseeing»-greie. Heisen gikk 7614 meter opp – Ihvertfall så det slik ut på en «meter-teller» de hadde over heisdøra, men ved nærmere studering så vi et lite punktum der blant tallene, og det var selvfølgelig «bare» 76.14 meter. På toppen hadde man sykt god utsikt (Sånn bortsett fra der de hadde masse stilas/ræl, som du kan se på bildet av kirketårnet).

Vi dro også til Rådhuset, med stor «R» fordi Rådhuset var/er enormt! Tok også en guidet tur igjennom – sykt! De hadde rom med håndsydde vegger av lær, og et rom hvor alle veggene og dørene var utskåret for hånd av foreldreløse barn. Man kan si at dette var barnearbeide, men det var med en positiv tvist – barna jobbet som lærlinger, fikk lønn, og kunne gå ut i arbeid da rommet ble fullført.

Tok en gåtur med Bølla gjennom deler av Hamburg. Fint! Vi gikk blant annet innom Universitetet der han tar utvekslingen, og der hadde de andehus for endene som svømte rundt i dammen utenfor Universitetet. Et sånt hus burde man hatt i dammen utenfor IFI til de to endene som alltid er der!

Hafengeburtstag! Vi var så heldige at vi dro til Hamburg akkurat den helgen hvor det er «havnebursdag». Det var som et stort tivoli, med øl og masse båter. Vi gikk også gjennom en tunnel som gikk under Elben, hvor vi fikk bedre utsikt over båtene/skipene som seilte forbi.

Super tur! Det var trist å komme tilbake til Oslo igjen hvor pensumet i EXPHIL og en obligatorisk oppgave satt og ventet på meg.. Men jeg sto flervalgsprøven, og den obligatoriske oppgaven min ble godkjent, så alt løste seg til slutt. Nå er det bare eksamen igjen før sommerferie!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s