Life..

Brann!

I går gikk brannalarmen på Vestgrensa mens jeg var på besøk hos noen; og som de fleste studenter flest har jeg blitt vant til at brannalarm på studentboliger i 98% av tilfellene bare skyldes at noen har hatt en pizza stående litt for lenge i ovnen.

Jeg må selv innrømme at jeg, etter at alle brannalarmene tidligere (minus i går) innebar å gå ut, stå ute til brannmenn kom, se dem gå inn, skru av alarmen og dra igjen, ikke lenger bruker kortest mulig tid på å komme meg ut. Jeg gikk ut da jeg hørte brannalarmen, men jeg kjenner til flere som absolutt ikke lenger tar brannalarmen på alvor lenger fordi den ringer såpass ofte (spesielt i starten av semestrene når det er kommet mange nye studenter til studentboligene), og heller blir i hyblene sine. Jeg husker at man også på skolen startet å se på brannalarmen som noe plagsomt fremfor noe alvorlig fordi det var så mange brannøvelser.. Dette er jo utrolig dumt i og med at man da, når det faktisk er nød, ikke gidder å bevege seg ut.

I går var det faktisk alvor; Da jeg gikk ut var det masse røyk i en av fløyene, og det kom både brannbil, ambulanse og politi. Brannmennene kom ut med en rullegardinstang hvor omtrent alt av rullegardinen hadde brent vekk. Det lille som var igjen av den sto i flammer, som de slokket da de var kommet seg ut.

Bilde kun for illustrasjons skyld. Bildet linker til kilde

Brannen ble slukket, og alt gikk bra, men jeg håper dette var en vekkelse for de som har sluttet å ta alarmene på alvor. Det kan bli brann, og da ligger man tynt an om man ikke gidder å gå ut fordi det «sikkert bare er noen som har stekt en pizza litt for lenge»..

Brannalarmen må tas på alvor!

Reklamer

2 tanker om “Brann!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s