Life..

Mye å gjøre, «Symphonie Fantastique» og konsert på søndag!

Note to self:

  • Starten av semesteret er ikke representativt for hvor mye man egentlig har å gjøre..
  • Det er lov å si «nei». Bli bedre til det!
  • Å starte så tidlig som mulig med obligatoriske oppgaver er en god idé
  • Du ikke være med på alt

Det er vel ikke en hemmelighet at jeg er en person som liker å ha ting å gjøre, og jeg må nok innrømme at jeg er altfor dårlig til å si «nei». Stort sett går det bra, men innimellom får jeg disse periodene hvor ting ikke så ut til å kollidere da jeg sa ja til avtalene, men at det plutselig har hopet seg opp med ting. Samtidig har jeg ikke samvittighet til å avlyse om jeg først har sagt ja; spesielt om det bare er fordi jeg er dårlig til å planlegge og det faktisk ikke kolliderer med noe, men bare er ugunstig plassert (if that made sense..). En ekstra utfordring dette semesteret har også vært at det ene emnet jeg tar har hatt ukentlige obligatoriske oppgaver, som har gjort det vanskelig å fordele arbeidet jevnt siden oppgaven med nærmest innleveringsfrist stort sett blir prioritert…

Forrige uke startet en slik periode. Jeg har heldigvis kommet meg helskinnet gjennom det verste, og har brukt dagen på å lade opp til et orkesterprosjekt som er ferdig på søndag. I perioden fra onsdag i forrige uke til nå har jeg hatt 4 obligatoriske oppgaveinnleveringer, 3 øvelser, 2 konserter og 1 allmøte. I tillegg hadde jeg forelesninger, vanlige gruppetimer, 2 møter og 3 øvelser jeg måtte nedprioritere..

En stor vekt ble løftet av mine skuldre da jeg leverte den ene oppgaven som skulle inn onsdag kl 23.59. Jeg dro på IFI etter konserten jeg hadde samme dag, og rakk akkurat å levere alt bortsett fra en halv deloppgave innen fristen var ute. Etter jeg hadde levert var det bare å starte på den siste oppgaven som skulle inn kl 10 dagen etter.

Bilde lånt fra Bærum Kulturråds facebookside
Bilde fra konserten på onsdag (lånt fra Bærum Kulturråds facebookside)

Den oppgaven som skulle inn kl 10 var ganske kjip, egentlig. For i det emnet (det med ukentlige innleveringer) er det ikke slik at man må levere absolutt alt, men man må bare passe på at man har et minimum antall poeng når det er tomt for oppgavesett for å kunne ta eksamen. Jeg hadde langt over nødvendig poengsum, så jeg kunne ha droppet å gjøre denne ukas oppgaver og spart meg selv en liten del stress, men i forrige uke fikk jeg beskjed fra en av foreleserne i emnet om at jeg var 8 poeng unna å slå alltime-rekorden for antall poeng oppnådd. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg er glad for at han sa fra eller ikke; for det å vite at jeg kunne slå rekorden vekket «min indre asiat», og da hadde jeg ikke klart å ikke gjøre dem.. Jeg endte opp med å gjøre ca 9.8 av 20 oppgaver, og fikk sjokk da jeg så at jeg hadde fått 15 poeng. Den trøtte meg var ekstremt forvirret og kunne ikke forstå hva som hadde skjedd, men det viste seg at noen av oppgavene jeg hadde gjort var oppgaver som var verdt mer enn 1 poeng. Så da er den nye rekorden 113 eller 118 poeng (er litt usikker på om det var maks 10 poeng å få denne uka eller ikke..)!

Det har vært noen lyspunkter i en ellers veldig stresset periode; Jeg slo en rekord (i å være nerd, egentlig), og spilte to flotte konserter med Bærum Symfoniorkester. Konsertene var jo ikke ideelt plassert i forhold til min timeplan, men jeg angrer egentlig ikke på at jeg ble med. Konsertene gikk kjempebra, og det er ikke hver dag man får spilt en så fantastisk symfoni som «Symphonie Fantastique» av Berlioz (Haha! Get it? :P). Heftige greier!

Forresten, hvis du ikke har noe å gjøre på søndag, kom til Akershus Festning og hør Beethovens «Eroica»! 🙂
plakat_eroica

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s