Life..

Lappen (og «Dunning-Kruger»-effekten)!

Fredag 31. oktober kl 12.45 gikk jeg nervøst ned til Kiwi for å møte kjørelæreren min for en siste time før oppkjøringa. Han spurte meg om jeg følte meg klar, men føler det var litt som før jeg tok teorien; at man egentlig aldri kommer til å føle seg 100% klar. Man kan jo alltid kjøre én time mer, eller lese én dag til… For å være helt ærlig så burde jeg ha hatt så mange timer som overhodet mulig i løpet av den siste uka for å føle meg så nære som mulig 100% klar, men jeg tror nok ikke det hadde vært gunstig eller fornuftig bruk av tid av noen av oss egentlig. Så da var det igjen bare å bite tennene sammen og ta det så rolig som mulig, og ikke la nervøsiteten påvirke kjøringa eller hodet.

Og det gikk jo greit til slutt; Jeg bestod!
IMG_3708

Fredag kveld var det også quiz i RF-kjelleren, så da benyttet jeg anledningen til å kjøre på egenhånd inn til Blindern, og da også kjøre hjem igjen. Litt ekstra utfordrende siden det var mørkt ute, men må si det gikk ganske så greit! Var utrolig uvant (og litt ensomt) å ikke ha noen på min høyre side som slenger inn kommentarer her og der om ting jeg må huske/tenke/rette på mens jeg kjører, og om jeg skal kjøre til høyre eller venstre i kryss. På vei hjem kjørte jeg to alkoholpåvirkede menn hjem da, så da var ikke kjøreturen like ensom. Føler det ble en veldig god dag, selv om jeg egentlig ikke gjorte noe annet enn bilrelaterte ting den dagen.

[Bilde: Tomt passasjersete rett før min første kjøretur med førerkort]
Tomt passasjersete!!

Det føles bra å endelig ha lappen! Men samtidig også litt rart.. Føler egentlig ikke at jeg er en så innmari god sjåfør ennå, og føler innimellom at jeg egentlig burde ha hatt flere kjøretimer, men regner med at den følelsen forsvinner etter litt mer erfaring som selvstendig sjåfør. Å kjøre bil faller jo litt under «Dunning-Kruger»-effekten, som (om jeg har forstått den rett) mer eller mindre sier at du må vite hva som gjør deg god (og du må ha disse ferdighetene) for å kunne vite at du er dårlig. Så derfor kan det være lett å føle seg bedre enn det man egentlig er, fordi man rett og slett ikke har kunnskapen til å vite hvilket nivå man egentlig ligger på. Vet ikke om jeg klarte å forklare dette på en fornuftig måte..

Uansett; med det sagt, slenger jeg på en anbefaling på slutten her: Dersom du leter etter en kjøreskole og er i Skedsmo-området, kan jeg virkelig anbefale LB Trafikkskole!

Hurra for lappen! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s