Life..

Folk som ikke tar «nei» for et svar

Jeg er en person som virkelig misliker å ta telefonen – hver gang den ringer bruker jeg mye mer energi enn egentlig nødvendig for å bestemme om jeg ønsker å snakke i telefon eller ikke, og det er bare et par personer som ikke gjør meg stresset når de ringer meg.

Uansett hvor ukomfortabel jeg er med en samtale, så pleier jeg aldri å legge på før jeg er sikker på at samtalen er over. Selv om jeg i øyeblikket ikke kunne ønske noe annet enn å legge på og at jeg kunne bruke tiden til noe annet enn å stresse unødvendig og føle meg ukomfortabel, føler jeg at det er frekt å bare legge på mens personen i den andre enden av røret er midt i en samtale med meg..

IMG_8255-copy

I dag var første gangen jeg gjorde et unntak, og samtidig som jeg er glad jeg gjorde det, følte jeg meg utrolig slem og fikk et stikk av dårlig samvittighet i det jeg la på – selv om han var en masete telefonselger.

Samtidig som jeg misliker dem veldig, så føler jeg litt med dem. Det må være vanskelig å være telefonselger. Stort sett syns jeg de er utholdelige, i hvertfall når de er av den typen som forstår at de har mislykkes etter 2 «nei» fra meg (eller færre!). Ja, det er litt slitsomt, men når de i det minste tar «nei» for et svar ganske kjapt føler jeg at jeg ikke er så innmari irritert når jeg legger på.

Det er en helt annet sak når man gang på gang må si at man ikke er interessert. Når de ikke tar hintet og avslutter på egenhånd etter 2 eller flere «nei» fra meg vet jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Etter det jeg tror var det femte «nei»-et fra meg, la jeg på midt i en av setningene hans da jeg forsto at han ikke ville gi seg. Det sto mellom å legge på eller å gi han «the silence treatment». Hadde jeg valgt det siste kunne han like gjerne snakket til en mursteinsvegg, så selv hvor frekt det var følte jeg det beste alternativet var å bare legge på.

På telefonen min har jeg en «svarteliste» som jeg bare har kalt «Reklame», hvor jeg putter alle nummer som har noe med telefonsalg eller slitsomme markedsundersøkelser å gjøre. Dessverre bruker ikke alle det samme telefonnummeret, så kontakten har nå 13 nummer.. Men da vet jeg om jeg skal ta telefonen eller ikke om jeg blir ringt av de 13 numrene hvertfall!

Hvordan håndterer du telefonselgere?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s