Life..

Mahlers 4. symfoni og litt mimring

På søndag spilte jeg Mahlers 4. symfoni med Oslo Orkesterkollektiv i Ridehuset på Akershus festning!


(Bilde lånt av Oslo Orkesterkollektivs Facebookside)

Oslo Orkesterkollektiv er et utrolig flott konsept, hvor amatører og profesjonelle musikere møtes og øver inn konsertprogrammet i løpet av 4 dager (torsdag-søndag, med konsert på søndagen). Det sier seg selv at det er ganske intensivt, men det er samtidig utrolig gøy!

Jeg har faktisk spilt symfonien \approx 2 ganger før. Første gang jeg spilte den var på Vestlandsk Sommar-Symfoni i 2008. Andre gang var da Romerike Symfoniorkester dro på orkesterfestival i Dalfsen, Nederland, i 2009. Der kunne man velge ulike workshops å være med på, og jeg valgte den med utdrag fra Mahlers 4. symfoni. Fun fact: Konsertmesteren i workshoporkesteret hadde samme notestativ som meg (rosa, lilla, gult og grønt), og det er ikke noe som skjer særlig ofte!

Søndagens dirigent var Trond Husebø. Sist gang jeg spilte i orkester dirigert av ham var faktisk for 10 år siden. I 2005 spilte jeg i ungdomsorkester, og Romerike Symfoniorkester hadde årlige prosjekt i samarbeid med kulturskolen/ungdomsorkesteret. En fun-fact til: Om jeg ikke husker feil så var jeg «konsertmester» på konserten (dvs. at jeg satt på konsertmesterstolen, men at alle fulgte den ordentlige konsertmesteren som satt ved siden av meg), og jeg spilte solo på suiten til Ringenes Herre. Jeg er ikke helt sikker på når jeg ble fast medlem i Romerike Symfoniorkester, men jeg mistenker at det var etter denne barnekonserten, faktisk!

Det er sikkert ingen andre enn meg som syns at «fun-fact»-ene faktisk var morsomme, men jeg fikk lyst til å dele dem allikevel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s